Ponedeljak, 03.06.2013.

18:18

"Doprineli smo stabilnosti regiona"

Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos stabilnosti u regionu, izjavio je predsednik Nikolić, u razgovoru s makedonskim premijerom Gruevskim.

Izvor: Beta

Default images

"Stabilnost regiona jugoistočne Evrope jedan je od prioriteta politike koju državni vrh vodi i u tom cilju Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos toj stabilnosti tako što je pokazala rešenost da se jednom za svagda, razgovorima i obostranim kompromisima, reši problem Kosova i Metohije", rekao je Nikolić, navodi se u saopštenju pres službe.

Nikolić je izrazio očekivanje da će naša zemlja krajem juna dobiti datum za otpočinjanje pristupnih pregovora sa EU i poželeo da i Makedonija uspešno okonča svoj put evrointegracija.

Predsednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterijume za početak pregovora sa Evropskom unijom i dodao da naše dve zemlje treba da i dalje sarađuju tokom tog procesa.

Nikola Gruevski je rekao da su odnosi Makedonije i Srbije uvek bili na visokom nivou i istakao potrebu da se oni i dalje unapređuju, pre svega na ekonomskom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: