Nikolić: Problem Kosova rešavamo do kraja

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Problem Kosova rešavamo do kraja

Srbija je odlučna da kosovski problem reši do kraja i nikada neće priznati nezavisnost Kosova, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

...ali Kosovo nikada nećemo priznati, kaže predsednik  

Nikolić je u razgovoru sa zamenikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i bivšim ministrom spoljnih poslova Francuske Filipom Dust-Blazijem u Beogradu istakao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Srbija odlučna da zaštiti prava srpskog naroda u južnoj pokrajini, da nikad neće priznati nezavisnost Kosova, ali da je o svim ostalim pitanjima spremna da se dogovori sa privremenim institucijama u Prištini.

 

Iz Predsedništva Srbije je saopšteno da je Nikolić svog gosta upoznao sa postignutim napretkom u rešavanju problema Kosova i Metohije i sa inicijativom Srbije da se u okviru kompleksa Ujedinjenih nacija na Ist riveru u Njujorku postavi bista Nikole Tesle.

 

Filip Dust-Blazi rekao je da je zadivljen hrabrošću i odlučnošću srpskih vlasti da se na konstruktivan način dođe do kompromisnog rešenja problema južne pokrajine, kako bi svi građani Kosova i Metohije mogli da očekuju bolju i sigurniju budućnost, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nikolić: Veliki doprinos Srbije stabilnosti regiona

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2013

Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos stabilnosti u regionu tako što je pokazala odlučnost da razgovorom i kompromisom reši kosovski problem, izjavio je danas u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.