Đurić predavao vojnicima: Mali izgledi za značajniji napredak u odnosima sa Prištinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić predavao vojnicima: Mali izgledi za značajniji napredak u odnosima sa Prištinom

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da su mali izgledi da se u ovoj i narednoj godini ostvari značajniji napredak u odnosima Beograda i Prištine, kako zbog političke situacije u Prištini, tako i zbog konstituisanja nove administracije Evropske unije.

"Beograd ne beži ni od jedne teme dijaloga, ali želi, pre svega, da zadovolji srpske interese na Кosovu i Metohiji", rekao je Đurić, koji je ;održao polaznicima generalštabnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i komandno-štabnog usavršavanja Vojske Srbije predavanje: Izazovi i perspektive pregovora o Кosovu i Metohiji.

On je naveo da je primarni cilj Srbije, kada je reč o Кosovu i Metohiji, očuvanje mira i unapređenje položaja Srba i drugih nealbanaca koji sebe smatraju građanima Srbije.

"Pet je prioriteta naše nacionalne politike: očuvanje stabilnosti i mira, očuvanje suvereniteta i nezavisnosti, jačanje ekonomije, zaustavljanje odliva mladih i poboljšanje prirodnog priraštaja i insistiranje na istini o tome šta se dešavalo u prošlosti", rekao je Đurić, prenela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.