Đurić: Osmani treba da zna da je formiranje ZSO nedvosmislena obaveza Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Osmani treba da zna da je formiranje ZSO nedvosmislena obaveza Prištine

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da potpredsednica Demokratskog saveza Kosova (DSK) Vjosa Osmani treba da zna da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) "sa suštinskim ovlašćenjima" nedvosmislena obaveza Prištine, a da je garant sprovođenja ZSO Evropska unija.

"Da je ZSO zamišljena kao nevladina organizacija, u šta bi Vjosa Osmani volela da je pretvori, ne bi ni bilo potrebe da se o toj temi mesecima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pregovara u Briselu, već bi ona i bila registrovana kao asocijacija u skladu sa trenutno važećim prištinskim propisima", navodi se u pisanoj izjavi Marka Đurića.

Đurić je istakao da stranke koje imaju ambiciju da formiraju novu vladu Kosova mogu da zauzmu politički stav da neće poštovati dogovore, "ali onda tako treba i da kažu kako bismo i mi sa svoje strane povukli odgovorajuće poteze".

"Ukoliko, međutim, žele da doprinesu miru i stabilnosti u regionu, kao i srpsko-albanskom pomirenju, onda moraju da napuste ekstremistički politički diskurs prema kojem je sve što je dobro za srpski narod loše za Albance", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Osmani treba da zna da je formiranje ZSO nedvosmislena obaveza Prištine

Izvor: Danas, 29.Nov.2019

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da potpredsednica Demokratskog saveza Kosova (DSK) Vjosa Osmani treba da zna da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) "sa suštinskim ovlašćenjima" nedvosmislena obaveza Prištine, a da je garant sprovodjenja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.