Divac nevoljno prihvatio prijem Kosova u MOK: To se znalo još pre tri meseca!

Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac nevoljno prihvatio prijem Kosova u MOK: To se znalo još pre tri meseca!

“Ne želim da pričam zašto nije bilo glasova protiv, to je pitanje za političare", dodao proslavljeni košarkaš

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac nije mogao u potpunosti da uživa u svečanom danu organizacije kojom rukovodi, pošto je MOK u utorak ozvaničio prijem Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno čanstvo.

"Nisam iznenađen prijemom Kosova u MOK, to je bilo očekivano pre tri meseca. Ne želim da pričam o tome zašto nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << glasova protiv, to je pitanje za političare, mi smo sportska organizacija", rekao je Divac, ponovivši da niko u OKS nije iznenađen načinom glasanja, koje je bilo bez ijednog glasa protiv.

On je dodao da je takva odluka mogla da se nasluti još posle Olimpijskih igara u Londonu.

"MOK je nezavistan. Posle OI u Londonu pričao sam sa Bahom, koji je rekao da shvata i razume situaciju, ali da je odluka takva kakva jeste", rekao je prvi čovek srpskog olimpijskog komiteta.

Pedsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah potvrdio je da je Olimpijski komitet Srbije, iako nevoljno, prihvatio prijem Kosova u MOK i da nije uputio zvaničan protest.

“Nije bilo formalnog protesta. Konsultovali smo se sa Olimpijskim komitetom Srbije i drugim zainteresovanim zemljama u regionu povodom ovog pitanja”, rekao je Bah.

On je naglasio da je predsednik OKS Vlade Divac izrazio svoje nezadovoljstvo odlukom da Kosovo bude primljeno u MOK, ali da je prihvatio tu odluku “u interesu sportista”.

(Foto MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Divac: Nisam iznenađen prijemom Kosova u MOK, to je bilo očekivano pre tri meseca

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2014

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac nije mogao u potpunosti da uživa u svečanom danu organizacije kojom rukovodi, pošto je MOK u utorak ozvaničio prijem Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno čanstvo. - Nisam iznenađen prijemom Kosova u MOK, to je bilo očekivano pre tri meseca....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.