Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica sa Kosova preminula u azilantskom centru u Mađarskoj

Mađarske vlasti informisale su ambasadu Republike Kosova u toj zemlji da je 22. februara ove godine preminula dvogodišnja devojčica sa inicijalima A.M. iz opštine Vitina na Kosovu.

Iz ambasade su saopštili da je preminula u azilantskom centru gde je inače pre par nedelja bila smeštena zajedno sa ostala pet člana njene porodice.

Na osnovu zvaničnih informacija mađarskih vlasti, devojčici je u tom centru poslednjih dana pružena lekarska pomoć. Očekuje se da će vlasti ubrzo objaviti i lekarski izveštaj pošto se utvrde okolnosti njene smrti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv opštinama i gradovima da ugoste djecu sa Kosmeta

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2015

BANJALUKA - Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke pozvao je sve gradove i opštine Republike Srpske da učestvuju u projektu "Ugostimo i spojimo srpsku djecu sa Kosmeta i Republike Srpske"..."Pozivam sve gradove i opštine Srpske da razmotre mogućnost da putem osnovnih škola i kulturno-umjetničkih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.