Društvo

Poziv opštinama i gradovima da ugoste djecu sa Kosmeta

BANJALUKA - Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke pozvao je sve gradove i opštine Republike Srpske da učestvuju u projektu "Ugostimo i spojimo srpsku djecu sa Kosmeta i Republike Srpske".

"Pozivam sve gradove i opštine Srpske da razmotre mogućnost da putem osnovnih škola i kulturno-umjetničkih društava ugoste od 22. do 29. avgusta 50 srpske djece sa Kosova i Metohije uzrasta od 10 do 15 godina", rekao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Sve zainteresovane gradske i opštinske vlasti treba da učestvuju u plaćanju dijelova troškova za prevoz djece sa Kosova i Metohije do određene opštine ili grada i nazad, smještaj i boravak djece, kao i boravak i smještaj dva nastavnika i dva vozača.

"Ovo je četvrti projekat našeg odbora, čiju organizaciju je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Odbor Vlade Srbije za regionalnu saradnju sa Srbima u regionu, a imamo i obećanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića za pomoć u izdavanju putnih isprava za djecu sa Kosmeta", istakao je Arlov.

Prošle godine je od 17. do 24. avgusta, zahvaljujući ovom projektu, boravilo 400 djece u sedam gradova i opština Srpske.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji djeluje u okviru Udruženja građana "Veterani FK 'Vrbas' i prijatelji" iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije