Dačić 14.juna na sednici SB UN posvećenoj Kosovu

Izvor: Kurir, 12.Jun.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić 14.juna na sednici SB UN posvećenoj Kosovu

Premijer će se, uoči sednice, sastati sa generalnim sekretarom UN, stalnim predstavnikom Velike Britanije i aktuelnim predsedavajućim SB Lajal Grantom, kao i sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vitalijem Čurkinom

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić govoriće na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja će biti održana u petak 14. juna u Njujorku, a na kojoj će biti predstavljen izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki muna o stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Kosovu.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, Dačić će se sutra, uoči sednice, sastati sa generalnim sekretarom UN, stalnim predstavnikom Velike Britanije i aktuelnim predsedavajućim SB Lajal Grantom, kao i sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vitalijem Čurkinom.

Sednicu je zakazala Velika Britanija, koja ovog meseca predsedava Savetom bezbednosti.

Ban je u izveštaju pozdravio postizanje sporazuma između Beograda i

Prištine i ocenio da se radi o istorijskom dostignuću, ocenivši da su tim dogovorom data značajna ovlašćenja zajednici srpskih opština.

Generalni sekretar UN je u izveštaju pozvao dve strane da otvore kanale komunikacije i učine napore da se sporazum sprovede .

"Pozdravljam prvi sporazum o vodećim principima za normalizaciju odnosa postignutih u okviru dijaloga, uz posredovanje Evropske unije. Ovo je istorijski uspeh ", rekao je generalni sekretar UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dačić 14.juna na sednici SB UN posvećenoj Kosovu

Izvor: Blic, 12.Jun.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić govoriće na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja će biti održana u petak 14. juna u Njujorku, a na kojoj će biti predstavljen izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna o stanju na Kosovu...Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, Dačić će se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.