DSS: Brnabić ne pominje Rezoluciju 1244

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Brnabić ne pominje Rezoluciju 1244

Demokratska stranka Srbije saopštila je da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija ni u jednom trenutku nije pomenula Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, niti teritorijalni integritet države koju je predstavljala.
To je primer propale politike aktuelne vlasti u Srbiji, saopštio je DSS.
DSS postavlja Ani Brnabić pitanje na osnovu koje političke platforme, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po pitanju Kosova i Metohije, je nastupala srpska delegacija u Ujedinjenim nacijama, s obzirom na to da Skupština Srbije i Vlada Srbije nisu utvrdili pregovaračku poziciju.
"Zašto se uporno izbegava pominjanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da li će predsednica Vlade Srbije, po povratku u zemlju, obavestiti Skupštinu Srbije, i parlamentarne stranke, o poseti Ujedinjenim nacijama i razgovorima koje je vodila", pita takođe DSS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.