Brnabić: Zahvalnost administraciji SAD na promeni odnosa

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Zahvalnost administraciji SAD na promeni odnosa

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Njujorku sa sekretarom SAD za trgovinu Vilburom Rosom o ekonomskoj saradnji, ali i o Kosovu i Metohiji, pri čemu je Brnabićeva istakla da je jako važno što je ova američka administracija spremna da čuje stavove Srbije.
Ana Brnabić je zahvalila na promeni stava američke administracije u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema Srbiji.

Brnabićeva je rekla i da je američka podrška značajna jer je potrebno da Priština prihvati kompromis, koji je važan zbog svih građana koji žive na Kosovu i Metohiji.
U razgovoru sa Rosom s kojim se sastala i početkom septembra u Beogradu, Brnabić se osvrnula na ceromoniju obeležavanja 100 godina od podizanja srpske zastave iznad Bele kuće i istakla da je to važan trenutak za dalji razvoj bilateralnih odnosa.
Brnabićeva i Ros posebno su razgovarali o ekonomskoj saradnji dve zemlje.
Premijerka je istakla da je za Srbiju veoma značajna investicija kompanije NCR.
Sjedinjene Države su jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, a kompanije kao NCR i "Majkrosoft" važne su za dalji privredni i tehnološki razvoj naše zemlje, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.
Brnabićeva je naglasila da je potpisan državni ugovor o nabavci Orakl hardvera i licenci, čime je Srbija postala prva zemlja u centralnoj i istočnoj Evropi, a druga u Evropi posle Velike Britanije, koja je uspostavila Državnu Orakl klaud infrastrukturu, vašnu za dalji razvoj elektronske uprave.
Premijerka je rekla da je u prvoj polovini ove godine rast BDP-a u Srbiji bio 4,8 odsto, što je u vrhu među evropskim zemljama.
Ona je dodala da je cilj vlade dugoročno održiv ekonomski rast, stabilnost javnih finansija i investicije u razvojne projekte.
"Najvažnije nam je da vodimo odgovornu ekonomsku politiku, što je započela prethodna vlada predvođena Aleksandrom Vučićem", naglasila je Brnabić.
Sastanku je prisustvovao i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je istakao da je najvažnije da Albanci na Kosovu i Metohiji shvate da treba da prihvate kompromis, jer su ranije smatrali da nema nikakve potrebe da se razgovara i dogovara sa Srbima.
"Situacija se sada promenila, vi ste naš saveznik i prijatelj, što pomaže nastavak dijaloga", istakao je Dačić.
Predsednica vlade je rekla da bi i srpski zvaničnici i građani Srbije želeli da američki predsednik Donald Tramp poseti Srbiju.
Američki sekretar za trgovinu istakao je u razgovoru da je nedavna poseta Beogradu bila jako uspešna, navodi se u saopštenju.
U konstruktivnom razgovoru, Brnabićeva i Ros dogovorili su se da Ros ponovo poseti Srbiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva za RTS: U govoru pred Generalnom skupštinom UN pokazaću novo lice Srbije

Izvor: RTS, 27.Sep.2018

Premijerka Ana Brnabić kaže za RTS da će u govoru koji će održati pred Generalnom skupštinom UN pokazati novo lice Srbije, postignute rezultate, ali da će biti reči o Kosovu, jer je ono, kako kaže, nezaobilazna tema. . ...

Nastavak na RTS...

Brnabić: Zahvalnost administraciji SAD na promeni odnosa

Izvor: Blic, 27.Sep.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Njujorku sa sekretarom SAD za trgovinu Vilburom Rosom o ekonomskoj saradnji, ali i o Kosovu i Metohiji, pri čemu je Brnabić istakla da je jako važno što je ova američka administracija spremna da čuje stavove Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.