DOK KURTI BIJE SRBE, NJEGOVA ŽENA USRED BEOGRADA PROMOVIŠE KNJIGU! Skandal Helsinškog odbora za ljudska prava

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 21:57

DOK KURTI BIJE SRBE, NJEGOVA ŽENA USRED BEOGRADA PROMOVIŠE KNJIGU! Skandal Helsinškog odbora za ljudska prava

Promocija knjige Norvežanke Rite Augestad Knudsen, u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava, organizovana je usred krize izazvane brutalnim upadom kosovske policije

Dok specijalna policija Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, prebija Srbe na barikadama i okupira sever Kosova, njegova supruga usred Beograda promoviše svoju knjigu "Ideja slobode i samoopredeljenje"!

, koja ne bira sredstva da natera preostale Srbe da napuste vekovna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ognjišta i zaokruži "kosovsku državnost". Knjiga, inače, vrvi od pohvala Kurtiju i njegovoj borbi za samoopredeljenje, pomenutog u naslovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se niko ne plaši nečijih reči i knjiga i da Srbija mora biti znatno iznad toga.

- Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve? Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dozvoljeno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali, da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, samo nemojte to da nam objašnjavate principima - kaže Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.