Čović: Jasan stav o Kosovu, nećemo kvariti odnose sa susedima

Izvor: RTS, 14.Nov.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Jasan stav o Kosovu, nećemo kvariti odnose sa susedima

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović poručio je da će Bosna i Hercegovina svoju međunarodnu politiku voditi tako da ne ugrožava odnose sa susednim državama i ističe da će se na isti način odnositi prema pitanju priznavanja Kosova kao nezavisne države.
"Imamo jasan stav u odnosu na Kosovo. Odnosi prema Kosovu biće onakvi kakve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moramo usaglasiti s prijateljima", rekao je Dragan Čović novinarima u Sarajevu komentarišući, kako su prenele agencije, zaoštravanje retorike u odnosima sa Srbijom nakon različitih tumačenja izjave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Izetbegović je, naime, u jučerašnjem intervjuu Dojče veleu rekao da se nada da će BiH priznati Kosovo, da je to, što se njega tiče, dosad trebalo uraditi, te da je on taj generator koji to gura.
Čović je novinarima potvrdio da bi članovi Predsedništva BiH trebalo da doputuju u Srbiju u uzvratnu službenu posetu 6. decembra.
Dodao je da se ipak nada "mudrom načinu vođenja politike u Srbiji", što bi sprečilo pogoršanje međudržavnih odnosa.
"U BiH nije realno tražiti nešto što bi uticalo na odnose sa susedima", rekao je Čović.
Potvrdio je i da dobar deo problema sa kojima se BiH suočava potiče iz narušenih odnosa unutar te zemlje, pa i u samom državnom vrhu, čija tri člana sve više vode samostalne politike.
"Jasno je da je poverenje (u Predsedništvu BiH) na dosta niskom nivou", naveo je Čović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.