Češki šef diplomatije: Ne vidim razlog za povlačenje priznanja Kosova

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češki šef diplomatije: Ne vidim razlog za povlačenje priznanja Kosova

Ministar spoljnih poslova Češke Tomaš Petšiček kaže da ne vidi razlog zašto bi njegova zemlja povukla priznanje Kosova, ali da je spreman da o tome razgovara sa predsednikom.
Petšiček je reagovao na izjavu predsednika Češke Miloša Zemana u Beogradu, koji je najavio da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Petšiček kaže da takav potez ne bi bio u interesu, kako se izrazio, "jasnoće spoljne politike", prenosi portal novinky.cz.
"Iako ne vidim razlog za takvu debatu u ovom momentu, jer se situacija na Balkanu nije dramatično promenila, rado ću sa predsednikom razgovarati o njegovom mišljenju", naveo je šef češke diplomatije.
Dodao je da Češka podržava zemlje Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, na putu ka EU i podsetio da je Češka Kosovo "de jure" priznala 2008. i smatra da promena tog stava ne bi bila u interesu njegove zemlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petšiček: Ne vidim razlog za povlačenje priznanja Kosova

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2019

Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček izjavio je danas da ne vidi razlog zašto bi njegova zemlja povukla priznanje Kosova, ali da je spreman da o tome razgovara sa predsednikom Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček izjavio je danas da ne vidi razlog zašto...

Nastavak na Večernje novosti...

Češka Kosovo priznala 'u potpunosti i konačno'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2019, 17:39

Češko Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) upozorilo je u četvrtak (12. septembar) povodom najave predsednika Češke Miloša Zemana da će pokušati da vidi da li je moguće povlačenje priznanja Kosova da je Češka Republiku Kosovo priznala kao državu u potpunosti i definitivno, a da nikada do...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.