Petšiček: Ne vidim razlog za povlačenje priznanja Kosova

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petšiček: Ne vidim razlog za povlačenje priznanja Kosova

Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček izjavio je danas da ne vidi razlog zašto bi njegova zemlja povukla priznanje Kosova, ali da je spreman da o tome razgovara sa predsednikom Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček izjavio je danas da ne vidi razlog zašto bi njegova zemlja povukla priznanje Kosova, ali da je spreman da o tome razgovara sa predsednikom.On je to rekao nakon što je predsednik Češke Miloš Zeman ranije danas u Beogradu najavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova. PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Srbija će ostati vojno neutralna; Zeman: Tzv. Kosovo predvode ratni zločinci, razgovaraćemo o mogućnosti povlačenja priznanjaPetšiček kaže da takav potez ne bi bio u interesu, kako se izrazio, jasnoće spoljne politike, prenosi portal Novinky.cz."Iako ne vidim razlog za takvu debatu u ovom momentu, jer se situacija na Balkanu nije dramatično promenila, rado ću sa predsednikom razgovarati o njegovom mišljenju", naveo je šef češke diplomatije.On je dodao da Češka podržava zemlje Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, na putu ka EU i podsetio da je Češka Kosovo "de jure" priznala 2008. i smatra da promena tog stava ne bi bila u interesu njegove zemlje.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Babiš poručio Zemanu: Spreman sam na debatu o Kosovu

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 08:47

Prag -- Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je da je spreman da debatuje s predsednikom te države Milošem Zemanom o eventualnom odustajanju Češke od priznanja Kosova..."Više bih voleo debate na tu temu kada bude sastanak o našim spoljnopolitičkim odnosima, odnosno, da se sastanu predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.