Burno na panelu u Beogradu zbog države Kosovo

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burno na panelu u Beogradu zbog "države Kosovo"

I na današnjem panelu "Kako kreatori politike mogu podržati početne ekosisteme na zapadnom Balkanu?" u okviru Digitalnog samita u Beogradu, bilo problema s KiM.

Predstavnica vlade, kao organizatora, morala je upozoriti panelistu iz Prištine Špenda Lila da ne imenuje Kosovo kao državu, jer je KiM autonomna pokrajina Srbije i nije prihvatljivo da koristi termin "država Kosovo", na šta je već jutros u dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navrata upozoren.

Lila je odgovorio da to ne radi namerno, već mehanički, a u dijalog se uključio moderator Armin Konjalić rečima: “Molim vas, mi imamo naše ciljeve, vi ispunite vašu obavezu i napustite salu”.

Na ovaj gest kao neprimeren reagovala je voditeljka Digitalnog samita u Beogradu Vesna Damjanić, koja je moderatoru skenula pažnju da se ne svađa sa predstavnicom vlade, da je reč o zadatku koji je ona u ime Vlade Srbije dužna da izvrši i poručila da "niko neće napustiti salu".

Panel je potom nastavljen uz miran razgovor i bez ikakvih incidenata, a otvorio ga je upravo predstavnik Inovacionog centra iz Prištine Špend Lila, koji je rekao da se razvoj inovacija susreće sa istim preprekama u zemljama Zapadnog Balkana, te da bi bilo poželjno da preduzetnici dobiju veću podršku države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.