BURNO NA PANELU U BEOGRADU: Problemi zbog države Kosovo

Tanjug

05. 04. 2019. u 22:30

I na današnjem panelu "Kako kreatori politike mogu podržati početne ekosisteme na zapadnom Balkanu?" u okviru Digitalnog samita u Beogradu, bilo problema s KiM.

БУРНО НА ПАНЕЛУ У БЕОГРАДУ: Проблеми због државе Косово

Foto: Tanjug

 I na današnjem panelu "Kako kreatori politike mogu podržati početne ekosisteme na zapadnom Balkanu?" u okviru Digitalnog samita u Beogradu, bilo problema s KiM.

Predstavnica vlade, kao organizatora, morala je upozoriti panelistu iz Prištine Špenda Lila da ne imenuje Kosovo kao državu, jer je KiM autonomna pokrajina Srbije i nije prihvatljivo da koristi termin "država Kosovo", na šta je već jutros u dva navrata upozoren.

Lila je odgovorio da to ne radi namerno, već mehanički, a u dijalog se uključio moderator Armin Konjalić rečima: “Molim vas, mi imamo naše ciljeve, vi ispunite vašu obavezu i napustite salu”.

 Na ovaj gest kao neprimeren reagovala je voditeljka Digitalnog samita u Beogradu Vesna Damjanić, koja je moderatoru skenula pažnju da se ne svađa sa predstavnicom vlade, da je reč o zadatku koji je ona u ime Vlade Srbije dužna da izvrši i poručila da "niko neće napustiti salu".

Panel je potom nastavljen uz miran razgovor i bez ikakvih incidenata, a otvorio ga je upravo predstavnik Inovacionog centra iz Prištine Špend Lila, koji je rekao da se razvoj inovacija susreće sa istim preprekama u zemljama Zapadnog Balkana, te da bi bilo poželjno da preduzetnici dobiju veću podršku države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sveta

01.06.2019. 23:52

Treba i tu Vesnu Damjanić javno ukoriti da je i ona dužna da se pridržava zakonima zemlje domaćina. Ako nije toga spremna nije ni trebala da uzima novac i dolazi da povlađuje ŠĐiptarima i NATO producentima