Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada puta u Rudaru: Želimo istinu o sporazumima iz Brisela

RUDARE -

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je danas da Srbi sa severa žele da znaju punu istinu o sporazumima iz Brisela, a da su se danas okupili u Rudaru i delimično blokirali put kada su čuli da su u konvoju prema severu krenule kosovske specijalne jedinice policije ROSU i granična policija i carinici.

"Građani su ovde mirno izašli, blokirali put i odluka je da uputimo i Beogradu i međunarodnoj javnosti poruku da ovaj narod hoće punu istinu o sporazumima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Brisela", rekao je Milović.

On je ocenio da se "jedne poruke mogu videti i medijima, a da se druge pokušavaju sprovesti na terenu".

"Ovaj narod neće carinu, ali hoćemo da plaćamo sve dažbine svojoj državi Srbiji, a nekoj državi koju ne priznajemo", poručio je Milović.

Prema njegovim rečima, građani imaju pravo da od državnog vrha čuju istinu.

On je dodao da od predsednika i premijera Srbije očekuju da ih prime "jer ne želimo ovde institucije bilo koje druge države, želimo da sačuvamo naše, odnosno da imamo institucije države Srbije".

Kosovski Srbi zaustavili su danas u 12,40 nekoliko vozila Euleksa u Rudaru u opštini Zvečan na magistralnom putu Priština - Raška, koji je delimično blokiran velikim betonskim blokovima tako da vozila prolaze između njih.

Tri vozila Euleksa su se tako, nakon kraćeg zadržavanja i razgovora sa Srbima koji su blokirali put, vratila nazad u pravcu Prištine putem kojim su i došla.

Na nekih 500 metara od okupljenih Srbi nalazi se dvadesetak oklopnih vozila nemačkog Kfora koja su formirala kolonu, a među njima je i nekoliko vozila specijalne jedinice kosovske policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.