Bez dogovora o sednicama opština na severu Kosova

Izvor: RTS, 03.Jan.2014, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o sednicama opština na severu Kosova

Pošto su tražili da na pozivnicima bude logo Republike Kosovo, predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova, nisu uspeli sa sagovornicima iz EU da se dogovore o datumu održavanja svečanih sednica četiri opštine.

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova nisu uspeli da s predstavnicima EU usaglase protokol i zakažu održavanje svečanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednica četiri opštine na severu Kosova.

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović rekao je Tanjugu da su predstavnici EU tražili od njih da na pozivnicima za svečane sednice opština Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica bude logo Republike Kosovo što su oni, kako je rekao, odbili.

"Sada su tražili da logo 'Republike Kosovo' i oznaka 'Vlada Kosova', osim na pozivnicma za sednicu, stoje i na tekstu svečane izjave koju odbornici i budući gradonačelnici opština treba da polože. Naš stav je da ti dokumenti treba da budu statusno neutralni ili da na njima stoji Kosovo*, rekao je Jablanović.

Naveo je da odgovor od predstavnika EU u vezi sa ovim problemom očekuju do ponedeljka, a da će svečane sednice opština na severu Kosova biti održane najverovatnije 9. ili 10. januara kada je i krajnji rok.

Sastanak predstavnika EU s predstavnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova održan je u Kosovskoj Mirovici iza zavorenih vrata, a sastanku su prisustvovali i članovi Upravljačkog tima i oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

Svečane sednice skupština četiri opštine na severu Kosmeta, koje su bile zakazane za 24. decembar, odložene su na zahtev Vlade Srbije i molbu Evropske unije.

Kosovsko ministarstvo za administraciju i lokalnu samoupravu tada je saopštilo da četiri opštine na severu Kosova nisu ispunile pravne zahteve za održavanje svečanih sednica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bez dogovora o sednicama na severu Kosova

Izvor: RTS, 03.Jan.2014

Pošto su tražili da na pozivnicima bude logo Republike Kosovo, predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova, nisu uspeli sa sagovornicima iz EU da se dogovore o datumu održavanja svečanih sednica četiri opštine. ..Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova nisu uspeli da s predstavnicima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.