Bez dogovora o sednicama na severu Kosova

Izvor: RTS, 03.Jan.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o sednicama na severu Kosova

Pošto su tražili da na pozivnicima bude logo Republike Kosovo, predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova, nisu uspeli sa sagovornicima iz EU da se dogovore o datumu održavanja svečanih sednica četiri opštine.

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova nisu uspeli da s predstavnicima EU usaglase protokol i zakažu održavanje svečanih sednica četiri opštine na severu Kosova.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Leposavića Dragan Jablanović rekao je Tanjugu da su predstavnici EU tražili od njih da na pozivnicima za svečane sednice opština Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica bude logo Republike Kosovo što su oni, kako je rekao, odbili.

"Sada su tražili da logo 'Republike Kosovo' i oznaka 'Vlada Kosova', osim na pozivnicma za sednicu, stoje i na tekstu svečane izjave koju odbornici i budući gradonačelnici opština treba da polože. Naš stav je da ti dokumenti treba da budu statusno neutralni ili da na njima stoji Kosovo*, rekao je Jablanović.

Naveo je da odgovor od predstavnika EU u vezi sa ovim problemom očekuju do ponedeljka, a da će svečane sednice opština na severu Kosova biti održane najverovatnije 9. ili 10. januara kada je i krajnji rok.

Sastanak predstavnika EU s predstavnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova održan je u Kosovskoj Mirovici iza zavorenih vrata, a sastanku su prisustvovali i članovi Upravljačkog tima i oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

Svečane sednice skupština četiri opštine na severu Kosmeta, koje su bile zakazane za 24. decembar, odložene su na zahtev Vlade Srbije i molbu Evropske unije.

Kosovsko ministarstvo za administraciju i lokalnu samoupravu tada je saopštilo da četiri opštine na severu Kosova nisu ispunile pravne zahteve za održavanje svečanih sednica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bez dogovora Srba i EU o održavanju sednica na severu Kosova

Izvor: Blic, 03.Jan.2014

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova nisu danas uspeli da s predstavnicima EU usaglase protokol i zakažu održavanje svečanih sednica četiri opštine na severu Kosova...Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je Tanjugu da su predstavnici EU tražili od njih da na pozivnicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.