KiM:Problemi oko sednica i zakletve

Izvor: B92, 03.Jan.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM:Problemi oko sednica i zakletve

Priština -- Predstavnici vlasti na Kosovu i predstavnici Srba na severu nisu uspeli da se usaglase oko načina održavanja konstitutivnih sednica i polaganja zakletve.

Radio Kosova javlja da dok kosovske vlasti i Evropska unija insistiraju da se to obavi u skladu sa zakonima i ustavnim poretkom Kosova, srpske vlasti zahtevaju inauguraciju koja će imati neutralan odnos prema statusu Kosova.

Prema zakonu, inauguracija predsednika i skupština opština treba da se obavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 10. januara, međutim Ministarstvo lokalne samouprave još nije dobilo jasne signale kada će se održati konstitutivne sednice skupština u četiri opština na severu, u kojima Srbi imaju većinu.

To ministarstvo je tokom decembra zatražilo da se konstitutivne sednice odlože sa obrazloženjem da nisu izvršene sve potrebne pripreme za njihovo uspešno održavanje.

Generalni sekretar Ministarstva lokalne samouprave Besnik Osmani kazao je da sada nisu dobili konkretan odgovor od predstavnika Srba sa severa Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KIM: Problemi oko sednica i zakletve

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2014

Prema zakonu, inauguracija predsednika i skupština opština treba da se obavi do 10. januara, međutim, Ministarstvo lokalne samouprave još nije dobilo jasne signale kada će se održati konstitutivne sednice skupština u četiri opštine na severu, u kojima Srbi imaju većinu

Nastavak na Telegraf.rs...

Neslaganje oko konstituisanja srpskih opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2014

Predstavnici vlasti na Kosovu i predstavnici Srba izabranih za gradonačelnike i odbornike u četiri opštine na severu do sada nisu uspeli da se usaglase oko načina održavanja konstitutivnih sednica skupština opština i polaganja zakletve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.