Beriša: Ujedinjenje s Kosovom nije opcija

Izvor: TvojPortal.com, 17.Dec.2011, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Ujedinjenje s Kosovom nije opcija

/vesti online/ Albanski premijer Salji Beriša izjavio je da ujedinjenje sa susednim Kosovo nije opcija o kojoj Albanija razmišlja. Beriša je rekao da je najbolja opcija "za obe države" integraciju u EU bez promena granica.
 
Najbolje da i Albanija i Kosovo uđe u EU: Salji Beriša
 

"Projekat albanskog ujedinjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << jeste projekat ujedinjenja u EU i garantujem da će Albancima u Albaniji i na Kosovu kada budu postigli te standarde članstva u EU biti bolje nego ikada u istoriji. To je projekat i treba da svoju budućnost vidimo u EU", rekao je Beriša.
Albanski premijer je odgovorao na pitanja kosovskih studenata u poseti Tirani o članstvu u EU i da li se Kosovo i Albanija mogli ujediniti. Komentarišući situaciju na severu Kosova i pitanje studenata o otcepljenju tog dela Kosova, Beriša je rekao da je "za Albance u najboljom nacionalnom interesu da sačuva svoje postojeće granice".
Prema njegovim rečima, Albanija pažljivo prati situacija albanske zajednice i na području Preševa, na jugu centralne Srbije.

svetKosovoalbanijaujedinjenje nije opcijaalbanski premijerslji berisa
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.