BRITANIJA TRAŽI ZATVORENU SEDNICU SB O KIM: Jovanović: Ponašaju se kao američki šerif

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRITANIJA TRAŽI ZATVORENU SEDNICU SB O KIM: Jovanović: Ponašaju se kao američki šerif

Sve je realnije da će Velika Britanija tražiti održavanje zatvorenih sednica o Kosovu i Metohiji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Sve je realnije da će Velika Britanija tražiti održavanje zatvorenih sednica o Kosovu i Metohiji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. To Beogradu ne bi odgovaralo. Srpski državni vrh nije iznenađen, ali jeste spreman na borbu.Za Zapad, pitanje Kosova je rešeno. Ono je nezavisna država. Dodatnu potvrdu tog stava zatražiće najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Britanci kada od avgusta počnu da predsedavaju SB UN.Srpski predsednik nije iznenađen i poručuje da će tražiti podršku istoka, iako je svestan malih šansi. Vučić: Pred nama odlučujući period, očekujem pritiske; Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima “Očekujem rusku podršku ovoga puta a razgovaraćemo i sa našim kineskim prijateljima. Šta god da uradite kajaćete se i šta god da uradite nije dobro. U toj nemogućoj atmosferi, gde očekujete sve a nemate ništa, izmlatili vas devedesetih, u ringu sa flasterima, rukama u gipsu, morate da se borite sa najvećim borcima na planeti”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Bivši jugoslovenski šef diplomatije i ambasador SRJ pri UN Vladislav Jovanović podseća na britanski pokušaj da u SB bude usvojena rezolucija o Srebrenici, u kojoj je Srbija trebalo da bude osuđena za genocid.Sada, Britanija pokušava da učini uslugu Americi i drugim njenim saveznicima, ističe Jovanović.POSLE PROTESTNE NOTE Na zahtev Srbije uklonjeni panoi sa simbolima tzv. države Kosovo “Zapad se ponaša kao nekadašnji američki šerif. Ono što su oni silom i nasiljem napravili mora da bude legalizovano i prihvaćeno, a ako to nećete, loše ćete se provesti. To je poliitčko pitanje koje nije rešeno u osnovi, izvršeno je prekrajanje granica i pretvaranje manjine u državu”, rekao je Jovanović.Ipak, tu državu, većina svetskih velesila je priznala. Nemački ambasador u Prištini kaže da je protiv bilo kakve podele Kosova. ŽELEZNjAK O STVARANjU VELIKE ALBANIJE: Amerika, EU i NATO raspiruju vojni sukob na Balkanu “Za mene su razgovori o promeni granice opasni i ja ih odbacujem. Da bi Kosovo i Srbija mogli da se pridruže Evropskoj uniji, pravno obavezujući sporazum bi trebalo direktno da reguliše buduće kosovsko-srpske odnose, a ne da stvara nesigurnost koja bi kasnije predstavljala probleme unutar EU”, rekao je Kristijan Helt.Poznavaoci prilika su složni u stavu da Srbiji niko neće tražiti da formalno prizna Kosovo, ali pravno obavezujući sporazum jednak je tome. Onda se postavlja pitanje suštine održavanja bilo kakvih sednica SB UN o Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rusi drže Kosovo na stolu UN

Izvor: Večernje novosti, 05.Maj.2018, 12:20

Beograd prozreo nameru Britanaca da ukinu sednice o KiM i traži pomoć Moskve i Pekinga. Očekujem i ovoga puta otvorenu rusku podršku, kao i prijatelja iz Kine - kaže predsednik BEOGRAD računa na podršku Rusije i Kine ako Velika Britanija za vreme svog predsedavanja Savetom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.