Amfilohije: SPC je protiv razgraničenja sa Kosovom, jer bi to značilo odricanje od sopstvene istorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: SPC je protiv razgraničenja sa Kosovom, jer bi to značilo odricanje od sopstvene istorije

Srpska pravoslavna crkva (SPC) je protiv ideje o razgraničenju Kosova jer bi to značilo odricanje od sopstvene istorije, a taj stav podržava većina srpskog naroda, političkih aktera i intelektualaca, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

"Mi još uvek uopšte ni ne znamo šta to razgraničenje podrazumeva", istakao je Amfilohije u intervjuu ruskoj agenciji TASS, koji prenosi portal Nova srpska politička misao.

On je napomenuo da je ono što je sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to da SPC ne može da se odrekne svog mesta na Kosovu, svog istorijskog postojanja, ali i istorijskog postojanja srpskog naroda tamo.

Mitropolit Amfilohije ukazao je da dve trećine svetskog stanovništva nije priznalo nezavisnost Kosova.

"Nadamo se da će nam svi oni pomoći, da će uz nas biti i one evropske zemlje koje nisu podržale Kosovo, uprkos pritiscima SAD. Nadamo se da će se pitanje Kosova vratiti u okvire međunarodnog prava, rezolucija Saveta bezbednosti UN i svih međunarodnih pravila o pitanjima granica", rekao je on.

Srpski narod, većina političkih aktera i intelektualaca podržava poziciju SPC o Kosovu i protiv je ideje o razgraničenju sa Albancima, poručio je Amfilohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amfilohije: SPC protiv ragraničenja

Izvor: Danas, 06.Nov.2018

Srpska pravoslavna crkva (SPC) je protiv ideje o razgraničenju Kosova jer bi to značilo odricanje od sopstvene istorije, a taj stav podržava većina srpskog naroda, političkih aktera i intelektualaca, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Članak Amfilohije: SPC protiv ragraničenja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.