Amerikanci planirali otimanje srpskih manastira

Izvor: TvojPortal.com, 31.Avg.2011, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci planirali otimanje srpskih manastira

/VESTI ONLINE/ Plan za proglašavanje srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji kosovskom baštinom bio je godinama brižljivo pripreman u američkoj ambasadi pri Unesku, pokazuju depeše koje je ovih dana objavio sajt "Vikiliks".

Manastir Gračanica
 

Srećom, takav pokušaj završen je krahom lobista iz Amerike i Francuske na 35. zasedanju Komiteta Uneska u Parizu krajem juna ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />
Eh, Srbi imaju previše prijatelja
Amerikanci su se, jasno je iz dokumenata koje je objavio "Vikiliks", nadali da će dobiti podršku zemalja koje su već priznale Kosovo, ali su sa žaljenjem konstatovali da Srbija, jednostavno, ima "previše prijatelja" u Unesku. To se i videlo tokom 12-dnevne drame i teške diplomatske bitke u Parizu ove godine, kada je srpska delegacija uspela da osujeti planove da se srpske svetinje proglase - kosovskim.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijaSADvikiliksUNESCOotimanje kultureSRPSKO KULTURNO BLAGO NA KOSOVU
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Pariz

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.