Izvor: Radio 021, 12.Sep.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki senator: Objasniti narodima Kosova i Srbije da je sporazum u njihovom najboljem interesu

Američki senator Ron Džonson izjavio je da "mora da se objasni narodima Kosova i Srbije da je sporazum koji im se možda ne dopada - u njihovom najboljem interesu".

U razgovoru za ukrajinski servis Glasa Amerike, američki senator koji je prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu, poručio je da je na liderima Srbije i Kosova da odluče da li mogu da postignu sporazum.

"Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju. Mislim da lideri obe zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uviđaju da je u obostranom interesu da ostave razlike iza sebe i postignu dogovor", rekao je Džonson.

On je dodao da "obe zemlje žele veće američko angažovanje".

"Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova gde će lideri obe zemlje moći da računaju na podršku Amerike i Evrope, pošto postignu dogovor", rekao je.

Prema njegovim rečima, od dogovora će biti mnogo koristi u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.