Aleksić (Narodna stranka): Novi Zakon o referendumu ima za cilj da omogući lakše priznanje Kosova

Izvor: Beta, 18.Nov.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksić (Narodna stranka): Novi Zakon o referendumu ima za cilj da omogući lakše priznanje Kosova

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je danas da se ta stranka protivi najavljenim izmenama Zakona o referendumu, jer je cilj vlasti da tim izmenama, kako je rekao, omogući lakše priznavanje Kosova kao nezavisne države.Aleksić je naveo da predlog novog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi koji predvidja da je referendum uspeo i ako izadje manje od 50 odsto birača način da vlast "lakše verifikuje svoju odluku da prizna nezavisnost Kosova"."U ovom trenutku, kada ne postoji funkcionalni parlament niti normalan politički ambijent, kao ni osigurana sloboda izražavanja, i kada se vrši pritisak na gradjane, uslov od 50 odsto upisanih birača je jedna od retkih barijera protiv potpune samovolje vlasti", naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Najavljena promena Zakona o referendumu korak ka priznanju Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2019, 10:55

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da je najavljeno donošenje novog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi u funkciji planirane promene Ustava i "završnog čina izdaje državnih interesa priznanjem secesije Kosova"..."Bude li predloženi Zakon usvojen u Narodnoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.