Aleksander Ljumezi jedini kandidat za državnog tužioca

Izvor: Blic, 13.Feb.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksander Ljumezi jedini kandidat za državnog tužioca

Tužilački savet Kosova na današnjoj sednici odlučio je da nastavi sa postupkom izbora novog državnog tužioca, a jedini kandidat za to funkciju je glavni tužilac Apelacionog tužilaštva Kosova Aleksander Ljumezi.

On je ostao jedini kandidat, pošto je još pet pretendenata povuklo kandidature za državnog tužioca Kosova.

Tužilački savet Kosova odlučio je da tokom naredne nedelje intervjuiše Ljumezija pred posebnom komisijom. Ukoliko prođe taj intervjuu, Savet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će ga predložiti predsednici Kosova Atifete Jahjagi za izbor za državnog tužioca.

Samo nakon ukaza o njegovom izboru Ljumezi može preuzeti funkciju državnog tužioca Kosova.

Prištinski mediji navode da je proces izbora državnog tužioca praćem brojnim nepravilnostima na koje je ukazivala glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Sevdije Morina.

Portal Gazetaekpres je danas pisao da je povodom izbora državnog tužioca na delu borba suprotstavljenih klanova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.