Albanci se spremaju da sutra zauzmu Gazivode?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci se spremaju da sutra zauzmu Gazivode?

Kosovski Albanci za subotu ujutru pripremaju upad na sever Kosova i zauzimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu, saznaje Kurir. A Prva televizija i Blic javljaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao za subotu u 8 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Danas u 13 sati kosovske bezbednosne službe imaju sastanak sa vrhom tamošnje vlasti kako bi dogovorili detalje ovog scenarija koji je već danima medijski pripreman.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kurir saznaje da su danima planski puštane dezinformacije o izmišljenom dogovorenom sukobu kako bi pripremili teren za sutrašnju akciju.

Upad na sever Kosova ima za cilj da onemogući formiranje Zajednice srpskih opština za šta rok ističe sutra, 4. avgusta, i napravili srpsku pregovaračku poziciju nepovoljnijom za pregovore u Briselu. Vojska Srbije, srpska policija i bezbednosne službe su u stanju pripravnosti, objavio je Kurir.

Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za subotu u 8 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, saznaje Prva televizija.

Blic je preneo da je sednica sazvana za 4. avgust, dan kad je trebalo da bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) na Kosovu, a "postoje operativna saznanja da će Albanci uz pomoć NATO pokušati da zauzmu Gazivode".

"Na sednici će se tako razgovarati o tome kako da se zaštite srpski interesi i narod na Kosovu i Metohiji", saznaje "Blic".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, strahuje se da će Albanci pokušati da zauzmu Gazivode

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Avg.2018

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra ujutru sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, saznaje „Blic“...Sednica je sazvana za 4. avgust, dan kad je trebalo da bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) na Kosovu, a „postoje operativna saznanja da će Albanci uz...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.