Izvor: Blic, 20.Jun.2023, 07:17

AMERIKA KUJE NOVI PLAN ZA KOSOVO Šta se krije iza Lajčakovog iznenadnog odlaska u Vašington na "intenzivne razgovore o hitnim koracima": Ova strategija ne valja, potrebna je NOVA MISIJA!

Da je situacija na severu Kosova gotovo izmakla kontroli svedoči i činjenica da Miroslav Lajčak, izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, ide u Vašington na ''intenzivne razgovore o hitnim koracima'', kako bi došlo do deeskalacije na severz pokrajine. Analitičari ocenjuju da je krajnje vreme da Zapad preduzme konkretne korake i utiče na premijera Kosova da koriguje ponašanje kako ne bi i najmanji izolovani incident izazvao potpuni haos.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vašington,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLAN ZA SMANJENJE TENZIJA NA SEVERU Eskobar i Lajčak danas na javnoj diskusiji prikazuju moguća rešenja za krizu na Kosovu

Izvor: Blic, 20.Jun.2023

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održaće danas javnu diskusiju u Atlantskom savetu o nedavnim dešavanjima u regionu i dijalogu Kosova i Srbije, na kojoj će prikazati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.