AMBASADA SAD UPOZORAVA GRAĐANE: Oprez na Kosovu, mogući napadi, posebno za vreme vaskršnjih praznika

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMBASADA SAD UPOZORAVA GRAĐANE: Oprez na Kosovu, mogući napadi, posebno za vreme vaskršnjih praznika

Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada na Kosovu, posebno za vreme uskršnjih praznika Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada na Kosovu, posebno za vreme vaskršnjih praznika.Kako se navodi na sajtu američke ambasade u Prištini, američki državljani bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Vaskrsa.Ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je u upozorenju naglasila da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge "lake" mete, zbog čega je posebno važan oprez na navedenim mestima.PROČITAJTE JOŠ: OEBS zabrinut za bezbednost novinara na KiM; Rakić: Nemojte u vojsku tzv. Kosova, da ne udari brat na brata; Uklonjena barikada u mestu Rudare (FOTO+VIDEO)Američkim državljanima koji dolaze na Kosovo, ili se već nalaze tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe kao Amerikanci, da promene vreme i rutu kretanja da ne bi bili predvidiva meta za kriminalce i teroriste, i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na okruženje, pre svega na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti. Osim toga, savetuje im se da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, a da ukoliko se slučajno zadese na njima odmah napuste tu oblast.Savetuje im se i da budu oprezni na lokacijama gde ima dosta turista, da prate lokalne medije, radijske i televizijske vesti i instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata. Ovo upozorenje američke ambasade izdato je u sredu, dva dana nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMBASADA SAD UPOZORAVA GRAĐANE: Na Kosovu mogući teroristički napadi za vreme vaskršnjih praznika

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2018

Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada za vreme predstojećih Vaskršnjih praznika na Kosovu Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada za vreme predstojećih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.