Zagorka Dolovac o slučaju Kolubara

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagorka Dolovac o slučaju Kolubara

Beograd -- Postoje "ozbiljne indicije" da su u Kolubari "izvršene velike zloupotrebe i da ima elemenata krivičnog dela", kaže republička tužiteljka Zagorka Dolovac.

"Očekujem da ove nedelje dobijemo krivičnu prijavu iz policije po kojoj ćemo mi prioritetno postupati", rekla je ona za "Danas" na pitanje o zloupotrebama u Kolubari.

Zagorka Dolovac je rekla i da će svi za koje se utvrdi da su učestvovali u malverzacijama u Kolubari biti krivično gonjeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Podsetiću da je tužilaštvo od avgusta 2008. godine u više navrata tražilo od policije prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja u cilju prikupljanja dokaza", rekla je republička javna tužiteljka govoreći o zloupotrebama u Kolubari.

Prenosimo u celini intervju koji je Zagorka Dolovac dala listu "Danas", u kome, pored ostalog, ima reči i o istragama ubistva novinara Radislave Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije, kao i o smrti dvojice gardista u Topčideru.

Druga epizoda serijala "Insajder: Prevara veka" je na programu TV B92 u ponedeljak u 22 sata, dok ovde možete pročitati transkript i pogledati snimak prvog dela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.