Vučić: U Kolubaru će biti uloženo 250 miliona evra

Izvor: Blic, 01.Maj.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U Kolubaru će biti uloženo 250 miliona evra

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska polja D u Kolubari.

Premijer je obišao danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu.

"Hvala vam, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << god je bilo teško bili ste tu za svoju državu", rekao je Vučicih koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić je naveo da se danas u Kolubari razgovaralo o tome kako da se ubrzaju procedure oko javnih nabavki, ali i o regulisanju statusa radnika koji su na privremeno-povremenim poslovima.

Premijer i izabrani predsednik Srbije je radnicima preneo da se razgovara i o zaštiti na radu, te nabavci bolje opreme.

Olakšaćemo i javne nabavke u nartednih sto dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog zamerki koje smo imali EPS-u i Ministarstvu, jer želimo da se ppodigne nivo prozividnje struje, ali i uglja.

"Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona, da stignemo proizvodnju iz 2016", porucio je premijer.

Prema njegovim rečima, da bi godišnji rast BDP bio 3 odsto, u naredna tri kvartala

mora biti 3,7 procenta.

On je preneo da je sa sindikatom bilo reči i o tome da radnici na privremeno povremenim poslovima dobiju stalni radni odnos.

Dobro je, kaže, što je nezaposlenost pala na 13 procanata, a cilj je da za dve godine padne i ispod 10 odsto, odnosno ispod proseka zemalja EU.

On je podsetio da je sa radnicima bio i kada je uklanjana voda sa kopa Tamnava i danas, na praznik, i da vodi računa o njihovim interesima i portrebama, u skladu sa mogućnostima.

Razmišlja se, na primer, o daljem povećanju minoimalne cene rada, koja je, pdosetio je, sa 121 povećana na 130 dinara po satu rada, a namera je da se još poveća, ali mora da se razgovara i sa poslodavcima, na Socijalno-ekonomskom savetu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ove godine 250 miliona evra ulaganja u Kolubaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2017

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska polja D u Kolubari...Premijer je obišao danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Vlada ulaže 250 miliona evra u Kolubaru ali potrebni bolji rezultati

Izvor: Beta, 01.Maj.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će vlada ove godine uložiti oko 250 miliona evra za nabavku neophodnih mašina i opreme u Rudarskom basenu "Kolubara" i dodao da je neophodno da se poveća nivo proizvodnje i struje i uglja kako bi se makar dostigao nivo proizvodnje iz 2016. godine. Prilikom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.