Vučić: Srbija nije prekinula diplomatske odnose s Francuskom

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija nije prekinula diplomatske odnose s Francuskom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije prekinula diplomatske odnose sa Francuskom posle odluke francuskog Apelacionog suda da odbije zahtev za izručenje bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinja, ali da neće dozvoliti da neko gazi Srbiju.

"Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni put 90 dana u Francusku", rekao je Vučić novinarima posle obilaska Rudarskog basena Kolubara, Polje D u Medoševcu.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je kazao da je njegova molba zvaničnicima i službenicima u ministarstvima Srbije bila da naredna tri meseca ne putuju u Francusku.

Istakao je da je jedina odluka Vlade Srbije bila protestna nota Francuskoj, ali da to nije "ništa strašno", jer, kako kaže, Srbija i Hrvatska su prošle godine razmenile dvadesetak nota.

"Kako ste imali poštovanje prema srpskom pravosuđu kada je trebalo da se progone krivci za vašeg državljana (Brisa Tatona), a kako danas nemate poverenje u srpsko pravosuđe kada je trebalo da se sudi Ramušu Haradinaju", upitao je Vučić.

Večernje novosti su u izdanju od subote, 29. aprila, prenele da je Vlada Srbije naložila svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji.

Kako su preneli, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

"Ne mešamo se u unutrašnja pitanja Makedonije"

Premijer Srbije izjavio je da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u Makedoniji.

"Tamo živi nama prijateljski narod kome želimo mir i stabilnost", rekao je Vučić novinarima posle obilaska Rudarskog basena Kolubara, Polje D u Medoševcu.

Istakao je da je Srbija mala zemlja, kojoj je važno da region bude miran i stabilan.

"Za nas je važno da sve bude mirno, da bude stabilno na Balkanu... Naše je da očuvamo stabilnost u zemlji", dodao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Kako ste imali poverenje u slučaju Taton, a sada nemate?"

Izvor: B92, 01.Maj.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da Srbija nije prekinula diplomatske odnose s Francuskom posle odbijanja zahteva za izručenje Ramuša Haradinaja...Ipak, on je istakao da neće dozvoliti da neko gazi Srbiju..."Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.