Izvor: JužneVesti.com, 02.Jul.2023, 11:36

Uprava Radnika o ”slučaju Kolubara”: Mi smo opstanak izborili na terenu, neistinite priče ruše ugled našeg kluba

Nakon što su fudbaleri Radnika pobedom u dvomeču plej-auta nad Grafičarom izborili opstanak u Superligi u medijima su se pojavili informacije da će Kolubari biti vraćeni bodovi koji su im oduzeti i da će oni naredne sezoni biti deo najjačeg ranga, te da će zbog toga što je tim iz Surdulice došao do mesta u baražu zahvaljujući kazni FSS-a upravo oni morati da se presele u Prvu ligu. Zbog toga su se iz kluba sa juga zemlje oglasili saopštenjem da su opstanak izborili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na terenu, kao i da se oni povezuju sa ”slučajem Kolubara” što, kako kažu, direktno ruši ugled Radnika.

Iz Uprave tima iz Surdulice podsećaju da je taj klub već 9 godina član Superlige, ali i zahtevaju da ime Radnika bude izostavljeno kada se govori o tome kakav će ishod biti na relaciji Fudbaslki savez Srbije i FK Kolubara, jer to direktno utiče na funkcionisanje tog kluba i igrača koji se pripremaju za start nove sezone, koji je pomeren za nedelju dana.

Šteta koja se medijskim natpisima i linčom nanosi našem klubu je nemerljiva. Neistine priče kojima smo izloženi direktno slabe FK Radnik i pregovaračku poziciju prilikom ugovoranja transfera, ruše motivaciju igrača koji su deo kluba, kao i želju sponzora da podrže Radnik, a sve navedeno je od krucijalnog značaja za nastavak neometanog funkcionisanja. FK Radnik želi da instat stavi tačku na neistinite spekulacije koje se tiču takmičenja u kojem ćemo nastupati naredne sezone 2023/24. Naš klub je obezbedio mesto među 16 najboljih ekipa Srbije kroz mečeve baraža i eliminaciju FK Grafičar, te smo se na pošten način i po svim propozicijama izborili da budemo deo srpske fudbalske elite i ravnopravan učesnik Superlige Srbije - stoji u saopštenju.

Podsetimo, FSS je zbog sumnje da su rezultati na utakmicama Kolubare ”čudni” rešio da pokrene postupak protiv tog kluba i oduzme mu 9 bodova, što je direktno uticalo na to da Kolubara bude tim, uz Mladost GAT, koji je direktno ispao iz Superlige, dok su Radnik i niški Radnički opstanak izborili preko baraža.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.