Uhapšen bivši direktor Kolubare

Izvor: RTS, 09.Sep.2013, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši direktor "Kolubare"

Policija privela bivšeg direktora "Kolubare" Nebojšu Ćerana, Radosava Savatijevića Keneta i još petoricu bivših funkcionera "Kolubare". Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su bivšeg direktora "Kolubare" Nebojšu Ćerana, nekadašnjeg člana Upravnog odbora Radosava Savatijevića Keneta i još petoricu bivših funkcionera "Kolubare", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Privedeni su i bivši funkcioneri Ljubiša Nekić, Saša Radanović, Branko Vuković, Zoran Živković i Zoran Marković, a sumnjiče se za zloupotrebe prilikom eksproprijacije zemljišta u naselju Vreoci.

Oni se sumnjiče da su od 2009. do 2010. godine Savatijeviću omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od skoro 119 miliona dinara.

Direktor policije Milorad Veljović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da daje punu podršku ljudima koji su na slučaju radili prethodnih godinu dana i istakao da policija radi u skladu sa zakonom, kao i da politika niti sme niti može da utiče na upravu kriminalističke policije.

On je rekao da je Ćeranu, Savatijeviću i još petorici osumnjičenih određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privredeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Krajem januara ove godine potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je Radosavu Savatijeviću, zvanom Kene, na ime eksproprijacije kuće u Vreocima u vreme prethodnog menadžmenta "Kolubare" isplaćeno 1,2 miliona evra, iako objekat nije bio predviđen za iseljenje.

Ćeran je tada rekao da su naknade za preseljenje naselja Vreoci isplaćene po zakonu. Tokom 2010. godine, kako je rekao, isplaćeno je više od 350 avansa domaćinstvima u Vreocima i pokrenuta eksproprijacija celog naselja sa više od 800 domaćinstava. 

Inače, od kraja septembra 2012. godine, Ćeran obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšen Kene i bivši direktor Kolubare!

Izvor: Press, 09.Sep.2013

Uhapšeni su bivši direktor Rudarskog basena Kolubara Nebojša Ćeran, bivši finansijski direktor Ljubiša Nekić, biznismen Radoslav Savatijević Kene, bivši načelnik Službe za eksproprijaciju zemljišta Saša Radanović, veštak Branko Vuković i pravnik Zoran Živković, rečeno je Tanjugu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.