Uhapšen bivši direktor Kolubare

Izvor: Politika, 03.Okt.2011, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši direktor Kolubare

BEOGRAD – Nekadašnji direktor Rudarskog basena „Kolubara” Dragan Tomić i još 16 osumnjičenih za malverzacije u tom preduzeću uhapšeni su, potvrđeno je Tanjugu u najmanje dva izvora.

Tomić je uhapšen na granici sa Makedonijom.

Osumnjičeni, među kojima je i Dragan Savatijević Kene, koji je od juna u kućnom pritvoru, terete se za zloupotrebu i proneveru ukupno 12 miliona evra.

Tomić je inače po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << već saslušan u policiji 11. februara ove godine, u okviru pretkrivičnog postupka, a sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja povodom malverzacija u „Kolubari” .

Policija je tokom pretkrivičnog postupka u vezi sa „slučajem Kolubara” do sada uzela izjave od oko sto osoba.

Informativni razgovori sa osumnjičenima se obavljaju u prisustvu tužioca.

Tomić je na funkciji direktora Kolubare bio od 2004. do 2008. godine, a sada je na funkciji savetnika za tehnička pitanja u Direkciji za strategiju i investicije u EPS-u.

Tanjug

objavljeno: 03.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.