UNS: Policija i tužilastvo da utvrde ko je i zašto provalio u redakciju Kolubarskih.rs

Izvor: Beta, 12.Jan.2020, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Policija i tužilastvo da utvrde ko je i zašto provalio u redakciju Kolubarskih.rs

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas obijanje redakcije valjevskog portala Kolubarske.rs i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinici i koji su razlozi provale.Urednica Kolubarskih Darija Ranković rekla je UNS-u da su nepoznate osobe provalile u redakciju, u centru Valjeva i koja je jasno obeležena, preko dvorišnog prozora.U dve prostorije su ispreturane fioke radnih stolova, a papiri i predmeti koji su se nalazili u njima razbacani su po podu."Policija je obavila uvidjaj. Iz redakcije nije odneta oprema, niti bilo šta od vrednosti što se nalazilo u prostorijama. Rečeno mi je da se radi na pronalasku počinilaca i da će tužilaštvu biti podnete krivične prijave za pokušaj teške kradje", rekla je UNS-u Ranković.UNS podseća da je darija Ranković prošle godine sa neregistrovanog a sada ugašenog portala uz pornografsku foto montažu, bila izložena uvredama i optužbama da ruši gradsku vlast.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Urednica Kolubarskih: Provala u redakciju verovatno upozorenje zbog tekstova o radu lokalnih funkcionera

Izvor: JUGpress.com, 12.Jan.2020

VALJEVO..(Cenzolovka)..Pošto su pajserom obijene prostorije portala kolubarske.rs, ništa vredno nije ukradeno, ali su dokumenta ispreturana. Prostorije su jasno obeležene i nemoguće je da provalnici nisu znali da se radi o mediju. „Ovde nema ni novca ni nakita, ali ima dokumentacije i tekstova“,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.