U Lazarevcu obeležena 97. godišnjica Kolubarske bitke

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lazarevcu obeležena 97. godišnjica Kolubarske bitke

Odavanjem državnih i vojnih počasti u Spomen-crkvi sa kosturnicom Svetog Dimitrija i kod Spomenika srpskom ratniku u Lazarevcu danas je obeležena 97. godišnjica Kolubarske bitke.

Centralna proslava jedne od najvećih savezničkih pobeda u Prvom svetskom ratu započela je Parastosom koju je služilo sveštenstvo Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu i polaganjem venaca u kripti Spomen-crkve sa kosturnicom. U ime Vlade Republike Srbije venac je položio izaslanik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << brigadni general Goran Radovanović.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane RS, gradske opštine Lazarevac, opštine Lajkovac, predstavnici ambasada Austrije, Mađarske, Slovačke i Češke, brojnih nevladinih organizacija opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i predstavnici političkih partija.

Nakon ceremonije polaganja venaca prisutnima su se obratili predsednik gradske opštine Lazarevac Branko Borić i izaslanik Vlade Republike Srbije brigadni general Goran Radovanović.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.