U Kolubari češljaju sve o eksproprijaciji

Izvor: Mondo, 25.Jan.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kolubari češljaju sve o eksproprijaciji

U Rudarskom basenu "Kolubara" u toku je provera ugovora o eksproprijaciji zemljišta, rečeno je danas Tanjugu u službi za informisanje tog preduzeća.

Proveravamo u kom procentu su otkupljena imanja iz prve i druge zone prioriteta, ali i koliko je ugovora realizovano u indirektnoj zoni ugroženosti, u kojoj se neće širiti kopovi, a u kojoj je i kuća Radosava Savatijevića Keneta, kojem je isplaćeno 1,2 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << evra na ime eksproprijacije, precizirali su u "Kolubari".

U tom preduzeću su objasnili i da se u toj indirektnoj zoni neće širiti kopovi i to zemljište se neće prekopavati, ali da je "Kolubara" u skladu sa zakonom u obavezi da ponudi otkup zemljišta i u toj zoni, zbog mogućeg uticaja rada kopova na to područje.

U "Kolubari" nisu mogli da navedu više informacija do kojih su došli prilikom provere ugovora, jer je taj proces u toku, ali su najavili da će sredinom sledeće nedelje moći da kažu više o tome.

Direktor privrednog društva "Kolubara" Dragan Grčić poručio je ranije danas da se, kada su u pitanju istražne radnje o spornim slučajevima i malverzacijama u tom društvu, ne radi o kolektivnoj odgovornosti, već o neodgovornim pojedincima koji za to treba da snose ličnu odgovornost.

Grčić je napomenuo da u RB Kolubara najveći broj radnika pošteno radi posao i u veoma teškim radnim uslovima obezbeđuje bezbednost i stabilnost našeg energetskog sistema.

"Svima njima, ali i građanima opština na čijim se prostorima kopovi Kolubare prostiru, poručujem da se sve ove istražne radnje sprovode u interesu svih njih, kako bi se zaustavio nekontrolisan odliv novca iz kompanije koja osim što puni budžete tih opstina istovremeno hrani više od 15.000 porodica", naveo je Grčić u pisanoj izjavi medijima.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je juče da je privredno društvo "Kolubara" za vreme bivšeg rukovodstva ogrezlo u korupciji i da se procenjuje da su u raznim malverzacijama pronevereni milioni evra.

Mihajlović je objasnila da se kuća biznismena Radosava Savatijevića, kojem je isplaćeno 1,2 miliona evra na ime eksproprijacije, nalazi u oblasti koja nije ni od kakvog značaja za proizvodnju uglja ili električne energije u "Kolubari", te da je način na koji je bivše rukovodstvo basena sprovodilo eksproprijaciju svedočanstvo o obimu malverzacija i bahatosti.

(Tanjug Foto Beta Arhiva)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U toku provera ugovora u Kolubari

Izvor: Akter, 25.Jan.2013

U Rudarskom basenu "Kolubara" u toku je provera ugovora o eksproprijaciji zemljišta, rečeno je u službi za informisanje tog preduzeća

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.