Snežana Malović: Obećavam, neće biti zaštićenih

Izvor: Blic, 04.Okt.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana Malović: Obećavam, neće biti zaštićenih

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas, povodom hapšenja za zloupotrebe u Kolubari, da Srbiju više niko neće videti kao zemlju u kojoj je korupcija prihvatljiva, a oni koji pljačkaju gradjane zaštićeni.

"To je moje obećanje. Na ovome se neće stati, državni organi su koordinirani i naša spremnost da se sa korupijom izborimo više se ne dovodi u pitanje", navela je u pisanoj izjavi Snežana Malović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je i koordinatorka Vlade Srbije za borbu protiv korupcije.

Snežana Malović je istakla da vlast nije davala obećanja bez osnova i da to sada "jasno dokazuje".

"Nema politike u delovanju istražnih organa i ko god istrage o korupciji povezuje sa političkim trenutkom, neka se zapita da li time abolira korupciju, pokušava da opstruira rad istražnih organa ili obesmisli istrage", navela je ministarka pravde.

"Javna preduzeća su dobro svih gradjana Srbije i onaj ko iz njih nezakonito uzima novac potkrada svakoga od nas. Zato podršku za istrage o korupciji očekujem samo od gradjana Srbije i sigurna sam da je njihova podrška nepodeljena", navela je Snežana Malović.

Objasnila je da su istrage visoke korupcije najteže jer zaiteresovanih da se dokazi zataškaju ima na svim nivoima.

"Zato ovakve istrage traju duže, ali je nihov rezultat jasan - nema zaštićenih. Ovo je jedan od razloga zbog kojih sam se prihvatila posla koordinatora Vlade za borbu protiv korupcije", navela je koordinatorka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.