Skupština i o javnim preduzećima

Izvor: B92, 08.Feb.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština i o javnim preduzećima

Beograd -- Skupština Srbije uskoro će raspravljati o radu javnih preduzeća. Sednica će biti zakazana posle konsultacija sa premijerom, kaže predsednica parlamenta.

Javna preduzeća, kao što je Kolubara, biće tema rasprave i u Skupštini Srbije do kraja meseca.

Skupština Srbije hvata zalet za nove radne pobede. Od kraja decemebra - kad su se raspustili - do sad, nakupilo se dosta posla. Čeka ih ukidanja blanko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavki, izmena Poslovnika, ali su se neke teme i same nametnule.

Predsednik Liberalno-demokratske stranke partije Čedomir Jovanović izjavio je da je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila da će u februaru, na zahtev LDP-a, zakazati sednicu parlamenta, na kojoj bi se razmatralo poslovanje javnih preduzeća.

Jovanović je rekao da ta stranka traži da se raspralja o poslovanju javnih preduzeća i njihovoj transformaciji, kako bi prestala da budu ''partijske ispostave, generatori krize i nelikvidnosti".

"Sve javne kompanije moraju da budu pretresene do temelja. Moramo da znamo šta proizvode, koliko to košta i koliko se naplaćuju od građana i da sa tim podacima i planovima transformacije konačno budu iznete na tržište", poručio je Jovanović.

Predsednica parlamenta pojasnila je će sednicu o javnim preduzećima zakazati nakon konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o tome kada su pozvani ministri slobodni da joj prisustvuju.

Ipak, glavna tema okupljanja šefova poslaničkih grupa bile su blanko ostavke. Odlučeno je da se fomira radna grupa koja treba da pripermi zakonska rešenja.

Formirana je još jedna radna grupa, i to za izmene Poslovnika u delu koji se odnosi na saradnju sa nezavisnim regulatornim telima.

Sednica se očekuje posle 20. ferebura, a pre toga poslanici će se okupti na svečanoj sednici povodom Dana državnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.