SRBIJA IDE IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST: Pljuštaće kao iz kabla, pa sledi pravo letnje vreme - da li nam se vraćaju paklene vrućine?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 21:35

SRBIJA IDE IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST: Pljuštaće kao iz kabla, pa sledi pravo letnje vreme - da li nam se vraćaju paklene vrućine?

Svi ovi padavinski i grmljavinski sistemi premeštaju se u jugozapadnoj visinskoj struji.

U toku večeri kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu i na zapadu Srbije, a naročito na području Pčinjskog i Jablaničkog okruga, na području Peštarske visorani i Raškog okruga. 

Još jedan grmljavinski sistem zahvatio je Kolubarski okrug  i premešta se prema severu Šumadije i ka području Podunavlja.

U ostalim predelima Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponegde se očekuje slaba kiša, naročito na području Pomoravlja, delova zapadne i centralne Srbije, dok će u Vojvodini biti suvo.

U zonama jačih pljuskova i kratkotrajnih grmljavinskih oluja očekuje se da padne preko 20 mm kiše po kvadratnom metru.

I drugi dan vikenda Srbiji će doneti promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ali se ne očekuje opasnost od grmljavinskih nepogoda. Maksimalna temperatura biće od 25 do 29°C, u Beogradu do 26°C.

Početkom sledeće sedmice očekuje se sunčano i pravo letnje vreme, ali bez velikih vrućina. Jutra će biti prijatna i sveža, a tokom dana maksimalna temperatura biće od 25 do 29°C u ponedeljak, dok će u utorak u većini predela biti oko 30°C.

U sredu se očekuje prolazno naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM U POJEDINIM DELOVIMA SRBIJE: Meteorolog otkriva ima li opasnosti od olujnih nepogoda

Izvor: Pančevac-online.com, 24.Jun.2023

U toku večeri kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu i na zapadu Srbije, a naročito na području Pčinjskog i Jablaničkog okruga, na području Peštarske visorani i Raškog okruga. Još jedan grmljavinski sistem zahvatio je Kolubarski okrug  i premešta se prema severu Šumadije i ka...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.