Rekordna proizvodnja uglja na kolubarskom Polju D“

Izvor: Press, 13.Avg.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna proizvodnja uglja na kolubarskom Polju "D“

Uprkos visokim temperaturama sistemi Rudarskog basena Kolubara ovih dana rade punom parom, a na površinskom kopu Polje "D" zabeležena je rekordna dnevna proizvodnja uglja od čak 50,874 tona, saopštio je danas EPS.
          Ta proizvodnja je ostvarena 11. avgusta, navodi se u saopštenju. vako visok rezultat tokom jednog dana poslednji put zabeležen je 30. maja 2009. godine. Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Polja "D“ tokom jula je u proseku svakog dana stizalo između 33.000 i 35.000 tona lignita, dok je u prvoj dekadi avgusta ovaj rezultat podignut na čak 40.000 tona. Nadležni kažu da je poboljšanju rezultata doprinelo to što je tokom redovnog godišnjeg remonta opreme osetno podignut kvalitet sastava traka na sistemima, što je dovelo do smanjenja broja zastoja i značajnog povećanja efikasnosti sistema.
Pogledaj vesti o: Kolubara,   EPS

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rekordna proizvodnja uglja na kolubarskom Polju „D“

Izvor: Capital.ba, 14.Avg.2015, 07:01

BEOGRAD, Uprkos visokim temperaturama sistemi Rudarskog basena Kolubara ovih dana rade punom parom, a na površinskom kopu Polje „D“ zabilježena je rekordna dnevna proizvodnja uglja od čak 50,874 tona, saopštio je juče EPS. Ta proizvodnja je ostvarena 11. avgusta, navodi se u saopštenju. Ovako...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.