Radnik poginuo u Kolubari

Izvor: Studio B, 22.Nov.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik poginuo u "Kolubari"

Jedan radnik je poginuo kada je pao kran u Rudarskom basenu "Kolubara", a od dvojice koji su prevezeni u Urgentni centar jedan je pušten kući, a drugi je operisan, rekla je PR Urgentnog centra Aleksandra Berić.

"Nakon pregleda u Urgentnom centru jedan radnik je pušten kući, a drugi se nalazi u operacionoj sali", istakla je Berić.

Na površinskom kopu Polje "D", danas, oko 13 časova, dogodila se kolektivna povreda trojice zaposlenih, od kojih jedna sa smrtnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ishodom, navedeno je u saopštenju "Kolubare".

Kako se dodaje, Goran Popović je preminuo na putu do ambulante, Darko Krsmanović je teško povredio nogu, a Marko Ćosić ima lakšu povredu glave. Na teren su izašle ekipe Službe za bezbednost i zdravlje na radu RB "Kolubara" i policija, a o nesreći je obavešten i rudarski inspektor.

rema prvim informacijama, do kolektivne povrede je došlo pri obavljanju svakodnevnih poslova pripremnih radova na Polju "D"”, pri postavljanju pontona, kada je došlo do popuštanja krana na mašini cevopolagač koji je pao na trojicu radnika, navedeno je u saopštenju. 

 

Istraga o udesu u "Kolubari"

 

Direktor Rudarskog basena "Kolubara" Milorad Grčić obišao je popodne u Urgentnom centru radnika D.K. (38) koji je operisan posle povrede zadobijene u udesu u Polju "D" RB "Kolubara" danas oko 13 sati, pošto je popustio kran na cevopolagaču i pao na trojicu radnika.

Prema navodima RB "Kolubara", kako prenosi Radio televizija Srbije,radnik G. P. (35) preminuo je na putu do ambulante, D. K. (38) je teško povredio nogu, dok M. Ć. (26) ima lakšu povredu glave.

"Ovo je zaista velika tragedija i težak dan za Rudarski basen 'Kolubara'. To su ljudi koji su dali ozbiljan doprinos u radu basena, iskusni u svom poslu", rekao je Grčić i dodao da će istraga pokazat kako je došlo do nesreće. On je naveo da je nesreća prijavljena svim nadležnim organima i da je bitno da će biti sprovedena detaljna istraga.

"Koliko je do Rudarskog basena 'Kolubara' sprovešćemo istragu i insistiraćemo od svih nadležnih institucija da do detalja provere čija je odgovornost. Nemamo nameru, ako ima nečije odgovornosti, ništa i nikoga da prikrivamo'', rekao je Grčić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnik poginuo u "Kolubari"

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2014

Jedan radnik je poginuo kada je pao kran u Rudarskom basenu 'Kolubara', a od dvojice koji su prevezeni u Urgentni centar jedan je pušten kući, a drugi se nalazi u operacionoj sali..."Nakon pregleda u Urgentnom centru jedan radnik je pušten kući, a drugi se nalazi u operacionoj sali", istakla je portparolka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.