Priveden bivši gradonačelnik Brčkog

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden bivši gradonačelnik Brčkog

Policija privela bivšeg gradonačelnika Brčko zbog zloupotrebe službenog položaja. Pored njega uhapšeno je još šest osoba zbog zloupotrebe službenog položaja.

Policija distrikta Brčko privela je danas bivšeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića i još šest osumnjičenih za podmićivanje, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje dokumenata, saznala je agencija Beta.

Medju ostalim privedenim su visoki službenici i funkcioneri Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << distrikta, kao i privatni preduzetnci.

Lažnim predstavljanjem uzimao novac

Afera "Kolubara": Uhapšen bivši generalni direktor!

Pritvor zbog pretnji Tadiću

Šef policije distrikta Goran Lujić je potvrdio novinarima da je izdat nalog za privodjenje 14 osoba i pretresa 26 lokacija, od kojih su 23 u Brčkom, dve u Tuzli i jedna u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, policijsku akciju pod nazivom "Bingo" sprovodi policija distrikta u saradnji sa više policijskih agencija u BiH.

Akcija je počela jutros kada je policija u Brčkom došla u državne institucije i privela osumnjičene koji su bili na svojim radnim mestima.

Kako se saznaje, pretreseni su i kabinet gradonačelnika i kuća bivšeg gradonačelnika Dragana Pajića.

Pajić je član Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a smenjen je pre nekoliko meseci pošto je Centralna izborna komisija BiH utvrdila postojanje sukoba interesa.

CIK je utvrdila da je Pajić od novembra 2008. do februara 2009. godine obavljao funkciju poslanika u Skupštini distrikta, a od februara 2009. do smenjivanja bio je i gradonačelnik.

Njegov blizak rodjak je istovremeno bio ovlašćeno lice privatnog preduzeća "Posavinalek" koje je 2009. i 2010. godini sa Distriktom obavljalo poslove za više od pet hiljada maraka godišnje.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.