Preminuo radnik Rudarskog basena Kolubara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2021, 18:33

Preminuo radnik Rudarskog basena Kolubara

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je jutros na poslu preminuo radnik Rudarskog basena Kolubara na "Polju D" i demantovala tvrdnje Inicijative Ne davimo Beograd (NDB) da je radnik Dejan Jeremić iz Velikih Crljana stradao zbog neodgovarajućih uslova rada.

"Sve nadležne institucije su izašle na teren i istraga je u toku. Prema dosadašnjim informacijama, stradali radnik se jutros oko 08.30 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Glodaru 8 na 'Polju D' samo srušio kada je krenuo da otključa ormar i uzme alat. Kolege su reagovale, pozvale prvu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost nisu uspeli", piše u saopštenju EPS-a.

"Elektroprivreda Srbije demantuje neistinite navode Inicijative Ne davimo Beograd da je radnik Rudarskog basena Kolubara poginuo i upućuje saučešće porodici preminulog Dejana Jeremića. Službe zadužene za bezbednost i zdravlje na radu u Kolubari i EPS-u reagovale su u najkraćem roku i obezbedile hitnu medicinsku pomoć za stradalog Jeremića. EPS ukazuje da nije došlo do bilo kakve nezgode na radu, niti pogibije zbog neadekvatnih uslova za rad", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će istraga dati objašnjenje šta se dogodilo, i da je zlonamerno i uvredljivo optuživanje nedopustivo.

Ističe se da EPS poštuje mere bezbednosti i zdravlja na radu u svim vremenskim uslovima, a posebno kada je reč o radu na terenu u ekstremnim vremenskim uslovima.

"Radi zaštite života i zdravlja zaposlenih, kao i zbog sigurnosti mehanizacije i obezbeđivanja daljeg procesa rada u proizvodnji, u RB Kolubara svi sistemi za eksploataciju uglja i jalovine obustavljaju rad ukoliko dnevna temperatura pređe 36 stepeni. Temperatura se meri na mestu rada bagera u hladovini, na metar iznad zemlje, digitalnim termometrom u toku prve i druge smene. U svim proizvodnim ograncima EPS-a, na kopovima, u termo i hidroelektranama, radnicima se obezbeđuju dovoljne količine vode i zaklon od sunca, a tamo gde je moguće ugrađeni su klima uređaji", ističe EPS.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" danas je saopštila da se na polju D Rudarskog basena "Kolubara" desila tragična smrt 50-ogodišnjeg radnika koji je za sobom ostavio suprugu i dvoje dece.

"Ne davimo Beograd" zahteva istragu o okolnostima događaja i implicitno ukazuje da bi uzrok mogao biti rad na otvorenom pri ekstremno visokim temperaturama.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.