Preminuo novinar iz Valjeva Branko Vićentijević Džane

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar iz Valjeva Branko Vićentijević Džane

Novinar Branko Vićentijević Džane (69), dugogodišnji urednik Radio Valjeva, revije "Kolubara" i dopisnik agencije Beta, preminuo je nakon kraćeg bolesti, preneo je portal Kolubarske (kolubarske.rs)

Novinarsku karijeru Vićentijević je počeo 1974. najpre u Radio Valjevu, a potom u nedeljniku Napred.

U mladosti je izveštavao o važnim sportskim zbivanjima za novine širom bivše Jugoslavije, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su beogradski Sport, zagrebačke Sportske novosti, ljubljansko Delo, sportska Nova Makedonija, prištinska Rilindija, podgorička Pobjeda, novosadski Dnevnik, osječki Glas Slavonije.

Branko Vićentijević Džane je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva, od 1996. urednik tek pokrenute revije "Valjevac" kasnije "Kolubara", a na portalu Kolubarske.rs je od osnivanja 2014. godine bio novinar i sportski urednik. Vićentijević je bio dopisnik Borbe, Naše borbe, Glasa javnosti, Danasa i agencije Beta.

Dobitnik je više nagrada na godišnjim festivalima lokalnih radio stanica Srbije, a 1981. godine dobio je glavnu nagradu tog festivala. Bio je izlagan rizicima i pretnjama, ali je zauzvrat bio uvažavan medju kolegama, ne samo u Valjevu, što je i potvrdjeno prestižnom godišnjom nagradom "Pavle Ćirović" Asocijacije Lokal pres.

Kolubarske.rs podseća da kada su Džana kolege i najbliži saradnici 2011. godine predložili za Nagradu grada Valjeva, napisali su: "Ukoliko jedanput bude pravljen antologijski izbor onoga najboljeg što su novinari Valjeva ostvarili, jedno od dostojnih mesta njemu će pripasti".

Komemoracija povodom smrti Branka Vićentijevića Džana biće održana u ponedeljak u 12.30 u svečanoj sali Valjevske gimazije. Sahrana je istog dana u 15 časova na Novom groblju u Valjevu, a opelo počinje pola sata ranije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.