Preminuo novinar Branko Vićentijević Džane

Izvor: Mondo, 03.Nov.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar Branko Vićentijević Džane

Novinar Branko Vićentijević - Džane (69), dugogodišnji urednik Radio Valjeva, Revije "Kolubara" i dugogodišnji dopisnik agencije Beta, preminuo je nakon kraćeg bolovanja, prenosi portal Kolubarske.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Novinarsku karijeru je počeo 1974. najpre u Radio Valjevu, a potom u nedeljniku Napred.

U mladosti je izveštavao o važnim sportskim zbivanjima za novine širom bivše Jugoslavije, kao što su beogradski Sport, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zagrebačke Sportske novosti, ljubljansko Delo, sportska Nova Makedonija, prištinska Rilindija, podgorička Pobjeda, novosadski Dnevnik, osječki Glas Slavonije.

Branko Vićentijević Džane je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva, od 1996. urednik tek pokrenute Revije "Valjevac" kasnije Revije "Kolubara", a na portalu Kolubarske.rs je od osnivanja 2014. godine bio novinar i sportski urednik.

Vićentijević je bio dopisnik Borbe, Naše borbe, Glasa javnosti, Danasa i dugogodišnji dopisnik agencije Beta.

Dobitnik je više nagrada na godišnjim festivalima lokalnih radio stanica Srbije, a 1981. godine dobitnik glavne nagrade tog festivala. ;

Bio je izlagan rizicima i pretnjama, ali je zauzvrat bio uvažavan među kolegama, ne samo u Valjevu, što je i potvrđeno prestižnom godišnjom nagradom "Pavle Ćirović" Asocijacije Lokal pres.

Kolubarske.rs podseća da kada su Džana kolege i najbliži saradnici 2011. godine predložil za Nagradu grada Valjeva, napisali su: "Ukoliko jedanput bude pravljen antologijski izbor onoga najboljeg što su novinari Valjeva ostvarili, jedno od dostojnih mesta njemu će pripasti".

U braku sa Brankom (rođenom Kostadinović), diplomiranim farmaceutom, ima kćerku Katarinu i sina Mladena.

Komemoracija povodom smrti Branka Vićentijevića Džana održaće se u ponedeljak u 12.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimazije.

Sahrana je istog dana u 15 časova na Novom groblju u Valjevu, a opelo počinje pola sata ranije.

(Kraj) mat/ipt
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Preminuo Branko Vićentijević

Izvor: B92, 03.Nov.2018

Novinar Branko Vićentijević - Džane (69), dugogodišnji urednik Radio Valjeva, Revije "Kolubara" i dopisnik agencije Beta, preminuo je nakon kraćeg bolovanja...To je preneo portal Kolubarske...Novinarsku karijeru je počeo 1974. najpre u Radio Valjevu, a potom u nedeljniku Napred...U mladosti je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.