Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 20:27

Potpuna zbrka u PLS-u: Debakl Metalca, Kolubara u igri za Superligu

U derbiju 27. kola Superlige uverljivih 3:0 za tim iz Lazarevca

Nejasna sudbina Grafičara i odluka Fudbalskog saveza Srbije da zbog nameštanja utakmica Kabel ne može u elitu podigla je gotovost u Lazarevcu. A ubedljiva pobeda od 3:0 protiv Metalca u derbiju 27. kola Prve lige Srbije podigla je i šanse Kolubare da od jeseni zaigra u Superligi.

Dejan Đenić, Andreja Stojanović i Marko Vučetić >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tresli su mrežu gostiju iz Gornjeg Milanovca, koji su tako propustili šansu da eventualnom pobedom preteknu Grafičar na čelu tabele i sebi suštinski obezbede velikih i verovatno nedostižnih devet bodova prednosti nad rivalima ispod crte koje znači promociju.

Doduše, poprilična zbrka vlada u Prvoj ligi Srbije ovih dana jer mnogo toga prvenstveno zavisi od toga da li će Grafičar želeti u elitu. Svi znaju da je taj klub trenutno organizovan kao filijala Crvene zvezde, pravno gledano je doduše odvojen fudbalski subjekat koji ima pravo da igra Superligu. Ali bi u tom slučaju iz Zvezde mogao da povuče samo dvojicu igrača na pozajmicu, a u Grafičar je i uloženo kako bi se u Prvoj ligi Srbije razigravala deca crveno-belog kluba. Baš su ona uostalom i zaslužna za ovako dobre rezultate.

Ako bi Grafičar odustao to bi onda značilo da Metalac i dalje ima osam razlike u odnosu na Novi Pazar, a nije tajna ni da Pazarci imaju superligaške ambicije. Ako bi Grafičar ipak izrazio želju da zaigra uz najbolje – i pride zadržao mesto u vrhu – Metalac bi mogao da se zabrine, jer trenutno ima samo tri boda više od OFK Bačke na petom mestu na tabeli.

Mnogo nedoumica i jedna potpuno zbrkana završnica sezone. Nije to dobro za takmičenje. Posebno zato što se šuška i da bi neki klubovi mogli da bude sprečeni da zaigraju u Superligi, jer navodno ne ispunjavaju infrastrukturne uslove za takmičenje u elitnom rangu.

PRVA LIGA SRBIJE – 27. KOLO

Petak

Budućnost Dobanovci – Radnički 1923 2:1 (1:0)

/Živanović 16, Bubalo 81 – Nikodijević 90/

Subota

Grafičar - Bačka 0:0

Novi Pazar - Dinamo Vranje 3:0 (3:0)

/Marovac 26, Đokić 35, Živić 39/

Žarkovo – Zlatibor Čajetina 0:3 (0:1)

/Šiškov 22ag, Vukić 79, Stanković 86/

Nedelja

Radnički Pirot – Smederevo 4:0 (0:0)

/Spasić 65, 77, Mirković 87, Milutinović-Kostić 89/

Trajal – Sinđelić 0:0 (0:0)

Zemun – Kabel 1:0 (0:0)

/Đalović 76/

Ponedeljak

Kolubara – Metalac 3:0 (2:0)

/Đenić 12, Stojanović 34, Vučetić  61/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.