Potpisan ugovor za brzu saobraćajnicu od Iverka do Lajkovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 11:31

Potpisan ugovor za brzu saobraćajnicu od Iverka do Lajkovca

Ugovor o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i reguluaciji reke Kolubare, vredan 158 miliona evra, potpisan je danas u Beogradu.

Komercijalni ugovor potpisali su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i direktor kompanije "Čajna Šandong" Džang Đančao.

Izgradnjom ove saobraćajnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem "Miloš Veliki".

Sastavni deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometara, a početak radova planiran je za 17. jun.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor "Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem "Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 km/č, navodi se u saopštenju.

Potpisivanju komercijalnog ugovora prisustvovala je i ambasadorka Kine u Beogradu, Čen Bo, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.